torsdag 3 januari 2008

Mazarinkaka/muffins med apelsinsmak för micron


200 g mandelmassa
2 ägg
3 msk vetemjöl
50 g margarin
Skalet av 1/2 apelsin
Blockchoklad
Flagad mandel

Riv mandelmassan och apelsinskalet.
Smält magarinet och låt det svalna
Vispa äggen.
Tillsätt margarinet, vetemjölet och madelmassan med apelsinskalet.
Bred ut smeten jämt i en runt glasform (ca 20 cm') med smörpappet i botten.
Grädda kakan i 6 min på effektläge 8 i micron.
Stjälp upp kakan på ett fat och drag bort papperet. Låt den svalna.
Smält blockchokladen och slå den över kakan och strö över flagad mandel.

Istället för en kaka kan man göra mazarinmuffins.
Lägg smeten i små dubbla muffinsformar (ca 10st) och ställ dem i micron.
Grädda kakorna 6 min på effektläge 7.
Garnera som ovan.

1 kommentar:

krusa.se sa...

Jag gjorde mazarinmuffins och det blev 6st. Körde på effektläge 60% i 7 minuter. Det funkade bäst på vår micro