måndag 7 januari 2008

Havreflarn

Här kommer en favorit som jag bakade mycket som liten parvel.

150 g smält smör eller margarin
2 dl strösocker
1tsk vanillinsocker
2 dl havregryn
2dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl grädde
0,5 dl sirap

Smält fettet. Mät upp alla torra ingredienser i en skål och blanda dem.
Tillsätt grädde, sirap, det smälta fettet och rör ihop smeten.
Klicka ut smeten glest på plåtar (16st)

Blanda alla ingredienserna.
Lägg teskedsstora klickar av smeten med stora mellanrum på smord plåt. Kakorna flyter ut mycket.
Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i omkring 7 minuter eller tills flarnen är svagt ljusbruna.
Låt de svalna innan de med tunn kniv lossas från plåten.
Böj flarnen över spånjärn eller käpp och låt de kallna. Flarnen kan också svalna på galler till platta flarn och sedan läggas samman två eller flera med fyllning mellan.

Inga kommentarer: