Ingredienser
Bottnar:
3 ägg
1,5 dl strösocker
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl vispgrädde
rivet skal av en apelsin
saften av av 0,5 apelsin
ca 50 g grovhackad mörk choklad
Glutenfritt!
Bottnar:
3 ägg
1,5 dl strösocker
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl vispgrädde
rivet skal av en apelsin
saften av av 0,5 apelsin
ca 50 g grovhackad mörk choklad
- Sätt ugnen på 250gr. Klä en långpanna, ca 30x40 cm med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker pösigt
- Blanda potatismjöl, siktad kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i smeten
- Bred ut smeten i långpannan. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 min.
- Stjälp upp kakan på sockrat smörgås- eller bakplåtspapper. Låt svalna.
- Vispa grädden. Blanda ner apelsinskal, apelsinsaft och hackad choklad.
- Bred fyllningen på kakan. Rulla ihop den från långsidan. Skär rullen i ca 8 bitar.
Glutenfritt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar