söndag 13 juli 2008

Rabarber- och jordgubbspaj




God och syrlig paj som min far just bjöd på. Rekommenderas varmt!

6 portioner

Smuldeg:

2 msk strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
100g smör eller margarin

Fyllning:

0,5 l (ca 500g) rabarber
0,5 l (ca 500g jordgubbar
0,5-1dl strösocker
1 msk potatismjöl
  1. Gör smuldegen: Sätt ugnen på 225 gr. Blanda socker, vetemjöl och havregryn i en skål.
  2. Rör ner matfettet med en gaffel. Arbeta allt till en smulig massa.
  3. Gör fyllningen: Skiva rabarbern. Snoppa och halvera ev jordgubbarna.
  4. Blanda rabarber, jordgubbar, socker och potatismjöl.
  5. Smörj lätt en ugnssäker form. Fördela fyllningen i formen. Strö över smuldegen.
  6. Grädda rabarber- och jordgubbspajen mitt i ugnen ca 20 min.

Inga kommentarer: