God och syrlig paj som min far just bjöd på. Rekommenderas varmt!
6 portioner
Smuldeg:
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
100g smör eller margarin
Fyllning:
0,5 l (ca 500g) rabarber
0,5 l (ca 500g jordgubbar
0,5-1dl strösocker
1 msk potatismjöl
- Gör smuldegen: Sätt ugnen på 225 gr. Blanda socker, vetemjöl och havregryn i en skål.
- Rör ner matfettet med en gaffel. Arbeta allt till en smulig massa.
- Gör fyllningen: Skiva rabarbern. Snoppa och halvera ev jordgubbarna.
- Blanda rabarber, jordgubbar, socker och potatismjöl.
- Smörj lätt en ugnssäker form. Fördela fyllningen i formen. Strö över smuldegen.
- Grädda rabarber- och jordgubbspajen mitt i ugnen ca 20 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar