lördag 29 mars 2008

Tigerkaka

En klassiker. Första "huvudattraktionen" i "Småkakornas Vänners" historia.

200g margarin
2,5 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker

  1. Rör margarin och socker poröst. Tillsätt äggen ett i sänder och rör kraftigt.
  2. Blanda mjöl och bakpulver och häll i detta
  3. Rör om till en jämn smet
  4. Smaksätt 1/3 av smeten med kakao och vaniljsocker.
  5. Varva ner i formen, ljus och och mörk smet. Börja med ljus smet.
  6. Rör försiktigt med en gaffel eller sticka i smeten så att kakan blir marmorerad.
  7. Häll smeten i en väl smord och bröad form (1,75l).
  8. Grädda i 150-175 gr i omkring 60 min.

Inga kommentarer: