torsdag 6 mars 2008

Kladdkaka


  • 200 g mörk blockchoklad
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Tillbehör: vispgrädde eller vanlijglass. Personligen föredrar jag glass för det blir så mäktigt med grädde till denna mäktiga kaka.

Gör så här:

1. Smält chokladen och smöret på svag värme.

2. Vispa ägg och socker pösigt.




3. Blanda vetemjöl och bakpulver noga.

4. Smäld chokladen i micron. Kör på full effekt och 30 sek i stöten. Rör ner den något avsvalnade chokladsmeten i ägg- och sockerblandningen.

5. Vänd ner mjöl och bakpulvret, rör så lite som möjligt.

6. Häll ut smeten i formen.

7. Grädda i ugnen, 225 grader i 12-15 minuter. Kakan ska ju vara lite halvkladdig.

8. Njut!

Inga kommentarer: