Ingredienser:
1 paket mix till petit choux

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 tsk strösocker
1 tsk vaniljsocker
Citronkräm:
3 ägg
2 dl strösocker
2 citroner, rivet skal och saft
100 g rumsvarmt smör
1. Blanda och grädda petit choux-degen efter anvisningarna på förpackningen. Beräkna 2-3 stycken per person.
2. Citronkräm: Blanda ägg, socker, skal och saft från citronen i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning tills blandningen tjocknar och första bubblan syns.
3. Lyft kastrullen från värmen och vispa i smöret lite i taget. Låt krämen kallna.
4. Vispa grädde och tillsätt strösocker och vaniljsocker under vispning.
5. Fyll éclairen med citronkräm och vispad grädde. Pudra med florsocker.
1 kommentar:
Åh, äntligen hittar jag ett recept :P tackar!
Skicka en kommentar