Mokabryggaren består av tre delar; en vattenbehållare i botten, en "kaffepulverhållare" som sitter ovanpå vattenbehållaren, sen en själva kaffekannan som skruvas fast på vattenbehållaren.
- Vattenbehållaren fyller man med vatten upp till ventilen
- Man fyller kaffepulverhållaren full med med espressokaffe upp till kanten utan att pressa ihop kaffet annat än lite lätt med fingrarna.
- Man skruvar ihop delarna och ställer den på spisen som man sätter på medeltemperatur.
- Efter en 5-10 min så börjar det sakta komma kaffe. Det ska inte fräsa och bubbla utan sakta rinna.
- Då det fräser till är det klart och då lyfter man bryggaren från plattan och kan servera kaffet.
Se även:
http://kroppsdelar.blogspot.com/2009/07/moka-bryggare.html
6 kommentarer:
Sitter i en andrahandslägenhet som inte har kaffebryggare utan en moccabryggare. Har aldrig använt det för så tack för anvisningarna.
Camilla
Trevligt. Tack själv :-D
Hej.
Tack för istruktion för mockabryggare. Måste man brygga sin kanna full eller kan man i en 6 kopparskanna bara göra 2-3 koppar? Hur mäter man då upp andelen kaffe?
Tack på förhand.
Elin
Mokabryggaren är konstruerad för en viss mängd kaffe. Vill du brygga mindre, bör du skaffa en (mindre) bryggare till
Skicka en kommentar