torsdag 6 november 2008

Éclair med citronfyllning

Eftersom vi nyligen var i Lyon och jag där åt en Lyonsk bakelse, så tänkte jag att jag slänger ut ett recept på en bakelse vid namn Éclair som ska vara nån sorts franskt bakverk.

Ingredienser:

1 paket mix till petit choux

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 tsk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Citronkräm:
3 ägg
2 dl strösocker
2 citroner, rivet skal och saft
100 g rumsvarmt smör

1. Blanda och grädda petit choux-degen efter anvisningarna på förpackningen. Beräkna 2-3 stycken per person.

2. Citronkräm: Blanda ägg, socker, skal och saft från citronen i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning tills blandningen tjocknar och första bubblan syns.

3. Lyft kastrullen från värmen och vispa i smöret lite i taget. Låt krämen kallna.

4. Vispa grädde och tillsätt strösocker och vaniljsocker under vispning.

5. Fyll éclairen med citronkräm och vispad grädde. Pudra med florsocker.

1 kommentar:

Stefan Bengtsson sa...

Åh, äntligen hittar jag ett recept :P tackar!