Kanel, ingefära eller kakao och vaniljsocker ger också god smak. Sesamfrön och honung blir gott
- 2,5 dl grädde
- 2 dl sirap
- 1,5 dl socker
- 5 dl havregryn eller müsli
- 1,5 dl russin
- 1,5 dl solrosfrön
- 1 dl finhackade/rivna nötter ex. mandel, cashew, jordnötter, valnötter eller hasselnötter
- Ta en stor kastrull och koka ihop grädde, socker och sirap till en mörk kolasmet. Testa en bit kola i kallt vatten, kan du forma en kula av den är kolan klar.
- Rosta gärna solrosfrön och nötter innan du blandar i dem så smakar det godare.
- Blanda alla ingredienser i kastrullen till en smet.
- Tillsätt ytterliggare havregryn tills smeten är rätt fast.
- Bred ut på bakplåtspapper ca 1 cm tjockt lager. Skär i portionsbitar och låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar