lördag 4 oktober 2008

Kanelbulle


Det är ju kanelbullens dag idag så det firar vi med ett recept detta goda ting:


Ca 30-35 stycken

Till degen:
150 g smör

5 dl mjölk, 3%

1 pkt röd jäst (50 g)

1/2 tsk salt

1 1/2 dl strösocker

ca 1,3 l vetemjöl


Till fyllningen:

1 msk stött kardemumma

2 msk kanel

1 dl strösocker

75 g smör


Till pensling och garnering:

1 ägg
pärlsocker

Smält samman smör och mjölk till fingervarm degvätska. Smula och lös jästen i en bunke med lite av degvätskan. Därefter tillsätts all vätska, salt, socker och en liter vetemjöl. Arbeta degen smidig.
Täck med handduk och jäs degen 35 minuter.
Arbeta in resterande vetemjöl och dela degen i två delar som kavlas ut, smöras och beströs med socker, kanel och kardemumma. Vik ihop och skär 3 centimeter breda strimlor som snurras ihop till snäckor eller rullas och läggs i pappersformar.
Jäs bullarna 20 minuter under handduk, pensla med uppvispat ägg och strö över rikligt med pärlsocker. Grädda bullarna mitt i 250 graders ugn 8-10 minuter.

Inga kommentarer: