fredag 11 januari 2008

Saras negerbollar


"Chokladboll är ett litet runt bakverk som vanligen är något större än en köttbulle."

"Ett äldre namn på bakverket är negerboll. Detta namn är fortfarande förekommande i vardagligt tal i stora delar av Sverige, men har fallit ur bruk i receptböcker, cafémenyer och liknande, eftersom ordet anses nedsättande och gammalmodigt."

Jag fattar inte varför man inte få säga "negerboll". Men det är ju det ursprungliga originalnamnet, så vi kör på det i detta recept.

100g margarin (milda)
3 dl havregryn
4 msk ströscker
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1-1,5 msk vatten.

Blanda ihop ingredienserna i en bunke med händerna.
Rulla till bollar som rullar i pärlsocker eller kokos och ställ kallt innan servering.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu har vi gjort bollar enligt "Saras" recept förutom att istället för vatten så blandade jag till samma mängd vätska med snabbkaffepulver. Vi ska prova det på en amerikan och se vad som händer :)