(ca 8 bitar).
Gör en pajdeg :
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 msk strösocker
1 äggula
Fyllning:
3 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 liter (ca 500g) röda vinbär
Garnering:
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 msk strösocker
1 äggula
Fyllning:
3 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 liter (ca 500g) röda vinbär
Garnering:
florsocker
citronmelissblad
citronmelissblad
Sätt ugnen på 225grader. Börja med pajdegen; hacka samman ingredienserna till pajen (gärna i en matberedare). Tryck ut degen i en c,a 25 cm ugnsfast form.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 min.
Gör fyllningen; vispa äggvitorna till fast skum gärna med elvisp. Tillsätt socker och vaniljsocker lite i taget under vispningen. Vänd försiktigt ner bären i äggvispet.
Fyll pajskalet med marängsmeten och grädda mitt i ugnen i c:a 15 min eller tills marängen är fast på ytan men fortfarande krämig i mitten. låt pajen svalna något innan garnering med siktat florsocker och citronmeliss.
Gör fyllningen; vispa äggvitorna till fast skum gärna med elvisp. Tillsätt socker och vaniljsocker lite i taget under vispningen. Vänd försiktigt ner bären i äggvispet.
Fyll pajskalet med marängsmeten och grädda mitt i ugnen i c:a 15 min eller tills marängen är fast på ytan men fortfarande krämig i mitten. låt pajen svalna något innan garnering med siktat florsocker och citronmeliss.
Denna paj kan man varieras med andra bär och smaksätta skalet med kanel som bryter mot det lite syrliga vinbärsmaken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar